Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 7 november 2020

Gillat vår lördag

En glad Bonzo i soluppgången. Glad för att han slapp ut, glad för att vi har ledig dag och riktigt glad för att han här är på väg till mommos för allra första gången. Han fick följa med när vi hämtade bilkärran för att hiva vår gamla säng till roskisens värld där den hör hemma. Bonzo uppförde sej fint och inspekterade rum för rum, tror han bra kan tänka sej följa med fler gånger.


Jag var också väldigt glad över att jag fick min symaskin att fungera igen. Var smått rädd att vi förstörde den med markis syendet i sommar. men jag bytte nål och spände övre tråden och då spelade den som ett klockverk. Jag sydde mina gardiner mellan varven jag rörde runt i risgrynsgröten, gjorde en soppa på havtorn och sprang ut på pissturer med Bonzo. Ett evigt rännande. Strök, tvättade fönstren och hängde upp. Konstaterade att de ser bättre ut i mörker än i dagsljus men så är det med de flera gardiner. De här kommer hänga hela vintern och till julen adderar jag lite rött till i köket så är det perfekt.



P och L stack sej in på en kaffe före de drog mot stan vilket jag uppskattade trots att vi alla ska samlas i morgon. Efteråt tog jag Bonzo på promenad till skogen och kom hem med tre kvistar enris som är så fin i vas. På min lista för dagen stod också kakbak men jag hade läst receptet för dåligt och en choklad/grädde/Baileys/gelatin kräm skulle stå i kylen minst 6 timmar. Så jag gjorde den krämen som nu får stå hela natten i kylen och först i morgon bakar jag resten.

Men så här långt, tidig kväll med lasagne i ugnen gillar jag min lördag, jag har fått gjort nåt vettigt av dagen.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar