Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 17 januari 2021

En söndag med lite sol


 Det var så vackert med solen i dag, ingen lång stund dessvärre och jag stod mitt upp i matlagningen. Men jag hann ut och stå i snödrivan en stund för att njuta. Dagens promenad med Bonzo gjorde jag redan på förmiddagen så både motion och frisk luft var redan prickad av.                                                   Men det blev en försmak av den ljuva vårvintern som är lika underbar som en sommardag i juli. Gnistrande snökristaller och en sol som värmer ansiktet. Mmmm...

Ungdomarna hade vi här under eftermiddagen och sedan har jag suttit med sticksömmen stor del av tiden. Läste nånstans att en stickad tröja man i misstag krympt i tvätten som jag gjorde för längesen skulle gå att fixa till med vatten och hårbalsam. Så jag har haft tröjan i blöt och visst blev den mjuk och följsam av balsamet och gick enkelt att forma till önskad storlek. Kanske detta är räddningen och jag åter kan ha den i användning.

Nu har jag ordnat för morgondagen då jag ska ta cykeln till arbetet. Smörgåsarna bredda, ägget kokat, kaffebryggaren laddad och cykeln in i hjälpköket, däcken kollade likasom lamporna bara att rulla ut. Ingen tid ska gå i spillo tidiga mornar. Vi var också i går ut med cyklarna och det är så härlig känsla detta med vintercykling. Så nu då gubben har lite andra tider ett par dagar tar jag till detta färdmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar