Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 2 januari 2021

Knasig i knoppen

Klockan var tio i går kväll och jag märkte att det fanns överflödig energi hos Bonzo och det bådade inte gott för sömnen. Så vi gick ut på en liten tur och jag ville inte gå in igen, så sagolikt vackert var det. Tänk vad snö gör med människan! Uterummet var så fint där det stod med snö som hänger över takkanten och jag tänkte att det har sin funktion även vintertid bara med att stå och se inbjudande ut. Kanske vi måste ta oss ut även sent i kväll efter Stjärnorna på slottet som jag bestämt mej för att följa nu då självaste Ernst Billgren är med. Annars tråkar det mesta på tv ut mej nu.


Jag tog tag i städning från morgon men kände mej inte särdeles pigg med en huvudvärk som dunkade i bakgrunden. Tog paus och for på skogspromenad med Bonzo men dunkande  kändes för varje steg så det blev värkmedicin och viloläge när vi kom hem igen. Jag har sovit i två omgångar i dag och varit tung i huvudet. Men mot kvällen tänkte jag att det får räcka nu och så trampade jag iväg på cykeln ut efter småvägar och kom hem tillbaka med nästan 13 kilometer i bagaget. Vinter cykling är nog något helt annat än på sommaren men jag tycker lika bra om båda.


Snön har smält kring Zebs gravljus och jag stod där i mörkret i går kväll och försökte få fram den underbar känslan när jag drog händerna genom hans päls och hans vackra trogna ögon som jag kunde drunkna i. Precis samma sak gör jag med Bonzo nu men han är liksom en växel mera i sin iver och valpighet ännu.


Och tomtarna fick åka i dag. Tycker inte de har så värst mycket att komma med sen det blir januari månad, deras tid är december. Tulpanerna är nu i det stadiet när jag tycker de är bäst och nu tar de sej bra ut i nyinköpta vasen också.

Vi fick för oss att det skulle grillas korv i dag bara för att andra i familjen också skulle göra det. Först tänkte vi åka till nån grillplats men ändrade oss sen till att grilla nere vid ån. Så blev också det för jobbigt och det fick bli i spisen här inne. Så kom vi på att vi inte har några grillspett när de hämtades tidigare i dag så det fick lov att bli ugnskorv. Så kan det gå men helt bra det också.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar