Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 4 juni 2022

Humlans flykt och allmänt somrigt

Men nu börjar det väl ändå likna nåt va? Humlorna är på gång och det är så roligt att följa deras flykt och ihärdiga arbete.


Är det nåt djur jag vurmar extra för under sommaren så är det humlan. Försöker rädda alla som blivit instängda på fabrik bland annat.


I går hann jag klippa halva gräsmattan och gubben tog resten i dag. Det växer så det knakar och nu redan har jag tröttnat på maskrosorna.


Nu är sagan all för denna lägenhet för vår del ska vi tro. Här bodde jag som 10/11 åring och nu har sonen bott i ca 6 år? här och de senaste åren även flickvän. I går kväll städades det sista och det kändes bra att lämna. De har det toppen i sitt hus nämligen.


I dag tog jag mamma till Garden Flora. Så roligt att få visa nåt som hon inte ännu sett och där är så otroligt fint. Gör ett besök du också, om inte så för att bara vandra omkring. Nu är tulpanerna så maffiga.


Så sorgligt att jag själv inte får tulpaner att blomma hos oss.


Vi vandrade runt en stund och så köpte vi ett par sommarblommor och lovade komma på nytt.


Jag kom hem och Bonzo gastade: Vaaar haaar du vaaarit ???


På eftermiddagen bar det av igen, denna gång till gubbens systerdotters studentfest. Vilken tur de firande fick med dagens väder, full sommarvärme och en fest blir mycket mer festlig med utevistelse bland körsbär och äppelblom.


En selfie före jag igen svidade om till short och jordig t shirt. Alltid finns det nåt dike att gräva eller ogräs att slåss med.


Eller bara njuta av värmen och hitta nya fotovinklar.


Det gröna och skira, nu är det ljuvlig sommar.


Ett av dagens inköp som jag planterade om i ampel för att den ska få möjlighet att växa sej stor och frodig.


I kväll upptäckte jag första blomman på aklejan jag fått av mamma som slagit ut. Den här tycker jag är ovanligt fin.


Det gick inte bättre än att den hamnade i årets första trädgårdsbukett som nu pryder köksbordet. Det är det bästa med blommor att göra buketter, ta in och njuta av fägring även där.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar