Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 13 mars 2020

Favoriter just nu


Det är trevligt att ha nån tv serie att se på mellan varven. Nu har jag hittat Outlander och är kanske med de sista på det tåget, men det är inget nytt. Det är mycket våld och rulla i sänghalmen men det bör man väl tåla. En kvinna tas tillbaka 200 år i tiden och kommer in i 1700 talets Skottland bland rödrockar och klanstrider där hennes frihet och säkerhet hotas.
I bokväg har jag hamnat i ljudböckernas värld och på bara några veckor har jag lyssnat igenom 20 böcker. Jag försöker blanda friskt bland böckerna men har också där en favoritserie på gång, LIVETS DÖTTRAR en serie på hela 35 böcker av May Grethe Lerum. Jag kom i dag igenom femte boken och dessa böcker utspelar sej på 1600 talet så jag har tagit mej tillbaka en bra bit i tiden i både bokens och filmens värld. Böckerna handlar om generation efter generation kvinnor och dess öden, hur de försöker få ett friare och drägligare liv, mycket kamp och sorger.
Nu är inte alla böcker inlästa ännu men upp till 20 borde vara så jag har ett tag ännu.
Verkligt skönt att söka sej bort från nutidens pandemi emellanåt för så fort man tar av sej lurarna slängs virushotet över en från alla håll och kanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar