Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 20 april 2014

Påskdag


Man får vara glad åt det lilla.
På vår resa höll våren på att övergå till sommar. Läser man bloggar från södra Sverige är trädgårdslivet i full gång och allt tycks blomma och grönska.
Här på min lilla plätt på jorden börjar det också hända lite smått men nog tar det onödigt länge. Var man uppe från morgon i dag fick man strålande sol och nästan vindstilla. Underbart.
Jag tog en lite walk med hunden men jag är långt ifrån fri från förkylningen, svettades så det stod ångor kring mej. Vilken seg sort det här är och så har jag ju de ädla kristallerna som flyger och far i öronen på mej som verkligen gör livet surt emellanåt.
Vårt kvällsfrämmande har också annullerat för där spys det igen. Det är ingen hejd på nånting just nu.


Men inte ska vi nu klaga.
Det finns mycket att glädjas åt och ledigheten fortsätter ännu en liten stund.
Ljuvliga scillor är väl ett glädjeämne om nåt och den enda "vårblomman" som dyker upp hos oss efter att jag lagt ner mina försök i att få tulpaner att trivas. Påminns så där på direkten att jag har lite frön som kanske borde komma i jord. Det måste jag ta tag i.


Rädslan att förlora ett gram eller två under påsken lurar som alltid bakom hörnet så i dag slog jag till på stort och gjorde den österrikiska delikatessen Apfelstrudel. Den som jag tänkt äta på resan men som visade sej innehålla hasselnötter i originalrecept. Rätt enkel men många moment som att marinera russin i rom och steka ströbröd i smör bl.a. Blev rätt gott men inget jag gick i taket för och det var nog filodegen som drog ner poängen. Som jag sprungit för att hitta den och sen var det mest som att tugga på en Öt. Kunde mycket väl tänka mej göra den igen men tror det blir ännu bättre med smördeg eller vanlig hederlig jultårtsdeg.
Receptet var långt och invecklat så för den som vill göra sin egen apfelstrudel finns garanterat receptet på nätet. Där finns också recept på nötfria Mozartkulor har jag sett så vänta bara till jag är på hugget. Då ska här rullas kulor.

2 kommentarer:

  1. Testa att göra apfelstrudeln med smördegsplattor, som du tinar och kavlar ut. Det brukar inte bli torrt. Det är ett tag sedan jag gjort det, men det burar bli gott med äppelfyllning. Hoppas förkylningen ger sig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för tipset! Nästa gång ska jag göra det för filodegen var verkligen ingen höjdare. Förkylningen är riktigt seg men lite bättre för varje dag ändå :)

      Radera