Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 11 april 2014

Vi fortsätter


Det slutade regna och det gråa sprack upp lite grann.
Vi hämtade kameran på hotellet och hoppade på en buss som tog oss en bit utanför stan, till Schloss Hellbrunn. Förstod jag nu rätt var det en ärkebiskop som hade låtit bygga det och var ämnad som dagsrekreation så inga sovrum finns.
En stor vattenpark med fina fåglar och fiskar och här fanns också ett zoo som vi inte besökte.


Vi fick en guidad rundvandring in på området och skulle få se på "vattenspel" två italienare, en hop med japaner och vi. Här var riktigt fint men under lugnet fanns sånt man inte såg.


Här bjöd biskopen sina vänner på mat och ett tu tre så sprutade vatten upp från deras stolar och lite varstans. Biskopen satt alltid på änden av bordet och som ni ser kom där inget vatten.
Vi gick genom området och guiden berättade och visade och plötsligt utan att vi visste om det kunde det komma vattenstrålar lite varstans så det var bara att springa undan. Gubben och jag började hitta små hål lite varstans i marken och guiden gav oss menande blickar och la fingret över läpparna att vi inte skulle avslöja. Så vi höll oss lite på avstånd och det var japanerna som fick ta det mesta av vätan.
Vi hade väldigt roligt där det måste jag säga.


Vi tog oss tillbaka in till stan och gick än en gång genom Mirabellplatz. Det här var en underbar plats med grönska och blommor där vi bara kunde sitta på en parkbänk, njuta och vara glada över att vi tog oss hit.


Schloss Mirabell.
Har så många fina bilder härifrån så det kräver ett eget inlägg i ett senare skede.
Efter allt det här var vi lagom hungriga och hittade en restaurang där vi åt wienerschnitzel och drack äkta österrikiskt öl till.
I morgon ska jag på börja vår andra dag. Den som gav oss hisnande vyer och naturupplevelser.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar