Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 29 september 2018

Bäversafari


I dag var vi 15 personer som åkte till Soini och närmare bestämt Kuninkaanjoki. Som guide för vår bäversafari hade vi Mattias Kanckos.
Vi hade en tio kilometers vandring framför oss längs med Kuninkaanjoki i kuperad terräng. Vacker morgon med ordentliga minusgrader men solen värmde skönt. Vi startade från ett nerlagt skidcenter och en liten bit därefter kom vi till bron där Esse å egentligen börjar.


Efter ca 2 km fick vi stanna när Radio Vega ringde upp Mattias för att höra om vår bäverlycka. Gubben passade på att fota.



Vi såg genast spår av djuret, där det tagit sej upp och ner i vattnet och avgnagda kvistar. Ett gammalt bo som rasat in och öppningen såg vi.




Korvgrillning som sej bör. Mattias visade hur enkelt det är att göra upp eld med näver och flinta och gjorde bussiga spånor.




Vi träffade på flottaren. Från Soini har det flottats virke till flera stugor i Esse och till kyrkan när den byggdes. En mycket lång och krokig väg.




En stockränna ner till vattnet.



Detta var det färskaste spår vi fick av bävern. Det ännu ljusa träet tyder på att det är gnagt som längst för nån vecka sen. Häromkring fanns stora tjocka aspar som var gnagda in på halva trädstammen med stor raka och stolta ännu, men ack hur länge.


Nedsläpp i lingonriset.

En fantastiskt fin dag med mycket intressant att beskåda, trevliga människor och upplevelser. Trots att vi inte såg nån bäver (som vi nog förstod att vi inte skulle se ) så fick vi bromsa in redan vid Finnholm för tre älgar. Och en älgfluga hade jag med mej i bilen på väg hem men det var allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar