Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 26 september 2018

Satsa på mej själv förmiddag


Ett ruggigt höstväder på utsidan.
I går cyklade gubben till arbetet men i dag skjutsade jag honom, det är livet med en bil och olika arbetstider. Kände mej trött och kröp under täcket på nytt och plussade i med en och en halv timme.
Helst hade jag inte gått ut med hunden men eftersom det är hans stora glädjestund på dagen så drog jag stövlarna på och vi traskade i väg. Just då duggade det bara stilla och det kändes friskt och skönt. man borde aldrig låta vädret styra, vi mår så gott av att komma ut.
Bestämde mej för att ha en förmiddag där jag satsar på mitt välmående.
Torrborstade kroppen och duschade. Blandade en ansiktsmask av "Kaffiporo" och honung. Tror det varit bättre med Nordqvist än Juhla Mocka som är mera storkornigt. Smetade in fejset och lät ligga i tio minuter. Den bilden besparar jag folket, bara ett par har till sin fasa fått se bildbevis. Dessutom fick jag "piplor" i näsan och tänkte stärva. Men visst kändes fejset som en barnrumpa efteråt. Inte alls sämre än dyra peelingmasker. Man tager vad man haver i köksskåpet, det är grejer det.


För att gå all in med välbefinnandet tog jag en meditationsstund. Gjorde Den leende Buddhan i tio minuter. Det är en konst att gå in i sej själv och lämna alla störande ljud och tankar utanför men det var en wow upplevelse fast den var långt i från perfekt. Det tog en stund att komma tills sej efteråt och jag kände mej lugn och avslappnad. Detta ska jag fortsätta med.
Nackdelen efter att ha suttit så länge i skräddarställning är att man vaggar som en anka tills höftkulorna hittat hem igen.


Avslutningsvis en varm kopp grönt te med ingefära och jag känner mej redo att möta sista kvällsskiftet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar