Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 22 september 2018

Denna lördag


Liv


och död i samma kruka.
Som vår tillvaro här på jorden. Allt samsas. Vi accepterar och inte accepterar men fortsätter dag för dag vi som finns kvar. Jag har funderat mycket på både liv och död i dag.
Min pappa skulle ha fyllt sjuttio år i dag om han levat, nu är han borta sen länge. Jag funderar på vad som kunde ha blivit och vad som inte blev. Helt naturligt.


Förmiddagen hamnade jag hem till mamma, men inte utan min hund sa jag. Jag hade ju lovat honom att vi skulle hålla ihop i dag och det tänkte jag hålla. Jag gick en runda med honom i mina gamla barndoms hoods och hela område verkar så litet i dag. Där vi barn lekte och ägde vägar skogar och ängar.
Sedan har jag varit hemma och donat omkring medan gubben besökt två fotbollsmatcher i all sorts väder. Bland annat har jag paketerat en konfirmationsgåva inför morgondagen.


Har tömt växthuset på plantor, alla utom vinrankan som får stå kvar. Plockade in de största gröna tomaterna för att sättas i mörker tills de mognar. Skalen blir ganska hårda så jag kommer att hacka och frysa ner för kommande tomatsåser osv.
Mörkret lägger sej som en filt därute och snart är denna lördag över. Det är jag helt okej med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar