Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 4 september 2018

Rejäl salladsburk


Länge sen jag har gjort vitkålssalladen från Zeinas Kitchen.
Men efter att jag varit på hälsokontroll till arbetshälsovården och bland annat stått på vågen efter tre års paus tyckte jag mej inspireras till denna ikväll.
Och jo, jag hör rätt bra, stark som en björn, vig som en vidja, lungor som en veckas gammal marknadsballong och ett tryck och en puls som många skulle vara glada över. I det stora hela bra och så får vi se vad blodproven säger då sen.
Men alltså salladen, jag har skrivit om den i nåt tidigare inlägg. En hållbarhet på tre veckor men tre dagar och så är den uppäten. Jag strimlade bägaren till matberedaren full med vitkål, paprika, rödlök och morötter. Kokade upp 1,5 dl äppelcidervinäger, 0,5 dl olivolja, 0,5 dl rypsolja och en till två matskedar örtsalt/salladskrydda. Lite socker kan också tillsättas men det lämnade jag bort. Denna sössa ska hällas över salladen och vändas ihop och sen på burk. Behöver stå några timmar före det avnjuts.


Och jag tror faktiskt att det på dagen är 18 år sen jag blev metallare på Varax. Tack vare de fantastiska människor jag omger mej med där har jag orkat så här långt. Mycket slitningar och många skador kroppsligen men själsligen glad och fröjdefull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar