Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 25 april 2020

En kall lördag


Jag kikade ut bakom rullgardinen och såg ett dis där ute. Snabbt bestämde jag att  dagens program efter morgonmål och kaffe blir en tur med cykeln. Det var fruset på vägarna och ingen vind att tala om så läget var perfekt. Gubben skulle och landsvägscykla med andra karlar så han fick slänga ut mattorna så länge han väntade på att möta upp dem. Härligt före verkligen med fast mark under däcken. Vill ju helst ränna omkring efter grusvägar med mtb :n och börja köra asfalt sen det blir varmare med landsvägscykeln.
Fåglarna sjöng för full hals och på ett par ställen betade rådjuren. En hare sprang en stund en bit framför mej innan den svängde av på en mindre väg. Plötsligt såg jag en liten fågel vid dikeskanten. Jag är ingen fågelexpert men i mina forskningar efteråt borde det ha varit en bofink med skadad vinge. Jag hoppade av cykeln för att se närmare men den var ju förstås livrädd för mej och trippade iväg över diket och in i skogen. Jag följde efter en bit in men den kom undan  i rishögarna så jag fick ge mej. Vad jag kunnat åt saken vet jag ju egentligen inte, troligtvis hade jag stoppat den innanför jackan och tagit hem den.


Efter tvagning av både mej och cykeln tog jag tag i dammsugning och golvmoppning.
Eftermiddagskaffet intog jag i uterummet där jag misstänker det var varmare än vad vi hade här inne.
Njöt av värme, flugsurr och kaffe tillsammans med en bok. Nu har jag avbeställt Bookbeat när jag ska vara borta från arbetet och istället tagit tillbaka Readly då jag kan sitta hemma i soffan och bläddra bland trädgård och inredningstidningar. Så bra att man kan stoppa ett och starta annat bara så där.


Minen på Zeb när jag berättade om att vi kan vara tillsammans nu på dagarna en tid framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar