Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 29 april 2020

Sommardrömmar


Det blir till att tända ljus i kväll igen eftersom snön yr precis som i går.
Tittade på Trädgårdstider i går och drömde mej bort till sommaren. Så vacker den franska väggen blev, ni som tittade vet. Vad hade jag inte gjort för att ha dessa gröna fönsterluckor själv. Så vacker fönsterprydnad och på samma sätt var det i Italien. Om mornarna när kvinnorna öppnade de halvtrasiga fönsterluckorna och kisade mot solen, då var det som om man själv var med i nån romantisk film.
Startade dagen med att cyklar runt fram Bäckby, då ännu värmde solen och det var knappt nån vind och jag hann tänka att det blir en fantastisk dag. Och visst blev den det, bara inte väderleksmässigt.
Jag skurade bilmattorna, dammsög och torkade med trasa i bilen och det var svettigt på terrassen, allt tills solen gick i moln och jag kände hur vass och kall luften var. Var i alla fall salig över hur rent det blev i bilen, det som jag suttit och tittat på nu redan i veckor. Dessutom "hittade" jag mitt favoritparaply från (gissa) Italien. Det hade rullat under ena sätet och jag som letat här inne hur länge som helst.
Så har paprikaplantorna blivit omskolade och citrongurkfröna satt i jorden. De är jag verkligt nyfikna på, om de nu spricker överhuvudtaget.
Så här sitter jag och drömmer om grönska medan snön yr kring husknuten.

Samma blomma i skenet av ljus och i solljus.
Den här finns kvar från påskbuketten jag köpte. Sånt borde man tänka på när man köper blommor, vilka som står sej länge och är värda sina slantar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar