Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 22 april 2020

Första granolan


Konstig känsla att vi redan har mitt i arbetsveckan. Missade liksom måndagen på nåt vis när vi hade ledig dag. Sen är man ju verkligen inte på hugget när man vet att man inom kort får gå hemma.
Men det är jag absolut inte ensam om och vi är i en livssits som är rätt stabil så nån oro  känner vi inte av. Värre med de yngre som har småbarn, huslån m.m De kan ha knepiga tider.


Nu är det väldigt roligt att gå omkring där ute och se vad som knoppas och vad som plötsligt börjar ploppa upp ur jorden. Vi har ett dött äppelträd pga harens framfart, troligt också nån annan buske här och där som jag inte vet om jag ska skylla samma hare för eller Zeb, han kan vara på det värsta kalhygge humör ibland.


Jag har gjort mitt livs första hemmagjorda granola i kväll och jag undrar varför jag inte gjort det tidigare. Världens enklaste sak och så väldigt gott. Jag hade i havregryn, solrosfrön, pumpafrön, mandelflarn, kanel och flingsalt, alltså sånt som fanns hemma när ide´n kläcktes.
Alla torra ingredienser blandades och blandades sedan ihop med smält honung och olivolja, sen på plåt. 175 grader i fem minuter, sen blanda om och fem minuter till. Lät kallna och hällde sedan på burk. Gårrgoov!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar