Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 4 maj 2020

Farmor fick en glimt av våren


Dagen startade via Åsbackavägen och Bäckby, första gången utan vindtäta ytterbyxor och det var frihet om något. Längtar till vi kan cykla kortbenat och kortärmat.
Det var soligt och varmt så när jag kom till farmors och såg hennes trädgårdsstol bada i sol alldeles tom hämtade jag ut henne.


Hon fick känna på de första gröna grässtråna och under halvtimmen vi satt ute vet jag inte hur många gånger hon sa det var så skönt. Ibland är hon råddig men idag hade hon flera kloka funderingar. Som att nu i permitteringstider vara nöjd med lite mindre, allt behöver inte vara fullkomligt. Och att det är billigt att cykla, det kanske nöter på däcken men de håller ändå rätt länge.
Det här var det bästa jag gjort i dag.


Jag har varit på fysioterapi, blivit klämd på och uttänjd. Fick stretchövningar och stärkande gummibandsövningar och blir uppringd om ca en månad för att höras om resultat och förhoppningsvis förbättringar. Så i corona tider. Men jag fick fortsätta cykla, tänk om jag hade fått förbud!?
Son och flickvän har varit här i kväll för mera däcksbyte och vi drack kaffe i uterummet som var så varmt att vi fick öppna ett par takluckor.
Lite små don på utsidan och jag har ju mina smarta ideer som jag får här och där som jag ska fortsätta med i morgon. Än är jag inte sysslolös.
Och jag kunde konstatera att gräsmattan faktiskt håller på att skifta färg. Nu är det inte bara brunt längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar