Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 25 september 2013

Rädda det som räddas kan


Vilken himla tur att jag tog in bägarrankan i går kväll.
Med de minusgrader vi haft i natt hade den inte överlevt och det hade varit verkligt sorgligt för den har blommat och spridit glädje omkring sej hela sommaren. Men typ allt annat ser rätt hängigt ut därute. Tomatplantan ger jag inget hopp om mera men så är det bara små gröna knallar kvar som aldrig hade hunnit bli färdiga. Så orkar jag inte bry mej mera, det är bara att låta gå. Hösten är ohjälpligt här med en bitande nordlig vind. Snö kan komma när som helst och när jag kom hem i går efter att ha kört jägaren till tåget (långloma) så haglade det riktigt ordentligt.
Inte ens växthusbygget lockar mera. Framsidan ska ännu få panel och knutbrädorna ska på plats, då tror jag vi går i ide efter det. Men i kväll ville inte gubben spika och lika glad var jag åt det för då hade jag garanterat hamnat på utsidan och min kropp tål absolut inte den kalla blåsten nu. Nej nej nu vill den vara inne och ha varmt och skönt.
Jag har faktiskt börjat med skåpstädning i köket och jag kunde snabbt konstatera att det verkligen var på tiden. Kallar det för julstädning (det är väl sånt folk brukar hålla på med?) men om jag är ute i god tid eller väldigt långt efter har jag ingen aning om. Jag är i alla fall glad att jag inte ännu har hittat nån kvarglömd pepparkaka från i fjol i nån burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar