Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 17 september 2013

Sommarens sista


Sommarens sista krasseblommor flyter omkring i fågelbadet. Plantan har åkt på soptippen tillsammans med ett par andra blommor, men ännu är många vackra tack vare den fantastiska september månad vi har.
Har plockat aroniabären i dag och fryst ner. I år kom det riktigt lite, ca 3 dl fick jag och inget att göra likör av. Däremot kan det bli bra marmelad lagom till julen.
Hallonbuskarna har jag rensat ur och nu står bara nya skott och väntar på en ny vår. Städar undan lite i taget nu i växtligheten men trädgårdsmöblerna är det trögare med, det går ju så bra att sitta ute ännu.
Stressen som jag kände av i förra veckan lämnade jag troligtvis kvar på klipporna i Vexala för jag känner mej så harmonisk i dessa dagar. Jag får ändå inte världen färdig hur jag än försöker så nu gör jag lite varje kväll och hinner också sitta och bara vara.
I går var det farmor som fick min uppmärksamhet. Besökte henne efter arbetet och kokade äppelsylt åt henne senare på kvällen, så nästa gång jag besöker henne tar jag dit burkarna. Det är inte mycket jag har dåligt samvete för men lämnar jag farmor i ett par veckor gnager det i hjärtetrakten genast.
På utsidan håller mina kära på att sätta panel på växthuset. Det är ungefär som att sätta pussel med alla småbitar som ska sågas till. Men det blir bra, riktigt bra må jag säga. Snart ska jag visa lite bilder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar