Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 17 mars 2018

Jag vill ju börja med piffet


Hejsansvejsan!

Det är inte klokt vad tidskrävande det är att sätta kakel. Skulle det inte vara för lampbrytare eluttag fönster och dörr hade ju detta varit peace of cake. Nu är det ju ett evigt mätande och rännande till garaget där klinkerssågen står.
I går när vi skulle jobba stenhårt hamnade gubben på annat ärende och jag blev ensam i just fyra timmar. Hann baka en kaka, städa det som är värt att städa just nu, elda i pannrummet, vila och läsa en bok. Men där brast det för kvinnan och jag tänkte att nu jävlar måste nånting ske och jag blandade till murbruk så det stod härliga till och började sätta upp kakel efter kakel. Hur svårt kan det va liksom, fast för vartenda kakel jag satte fast, måttade med vattenpass i alla väderstreck tänkte jag bara "måtte han komma hem. Blev mer och mer desperat och var livrädd att det skulle gå åt skogen. Så kommer han då äntligen och förvånat ser att här sker det minsann och dessutom tyckte han att det såg riktigt bra ut.  "Nå, naar ska jo arbeit jär! svara jag småilsket fast jag var så glad att han var hemma och fick ta över ansvaret.
I morse var jag som en hålögd zombie, med brännande näsa och svullet knä av alla knäböjningar i går. Tänkte i mitt stilla sinne att vad har jag ställt till med, vi kommer aldrig ur detta. Jag som bara ville få det mera lättstädat och så gärna börja med piffet i vårt nya wc. Vi kommer ju ingen vart och jag orkar inte leva i denna röra länge till.
Men med både kaffe och varm choklad, smörgås och apelsin, vitaminer och en hästsalva smord på mitt onda knä började livsandarna vakna i denna frusna tröstlösa själ. Dessutom kom båda sönerna till undsättning, de var som underbara änglar när de seglade in en efter en. Händiga till tusan är de också. Och jag har varit hantlangare och hållit magarna mätta och sett när kaffet är en nödvändighet.
Och vet ni, det har aldrig varit så långt på gång som det är denna lördagkväll. Kaklandet är klart till ca 95%  och det är bara lite småpill kvar på det. Sen är det bara resten kvar.
Det går bra nu.

2 kommentarer:

  1. Ja int e he lätt ti ha e fint ....!!! men bra jobbat/mamm

    SvaraRadera
  2. Jåne, he ir rejnt uuslit! 😂

    SvaraRadera