Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 3 mars 2018

Upp och ner


Det är så typiskt att man lördag morgon vaknar med huvudvärk. Som ett tack ska du ha för att du slavat dej igenom vardagen, varsågod bara.
Satt länge med Zeb på köksgolvet med kaffekoppen i handen och bara stirrade rätt ut. Men med rätt mängd koffein i kroppen kom jag småningom till sans och fick bemästrad huvudvärken utan medicinering.
Toalettprojektet har fortskridit med nedtagning av tapeter. Gubben har rivit, kommit därifrån och sagt "kan dö sop na liiti? "Ja min herre har jag svarat och greppat lubban. Sen har han gått in igen. Det har på så vis gått lugnt och stilla till. Övre skåpet är nedmonterat och luckorna löstagna ur det. De ska vi istället byta till i tvättrumsskåpet som är exakt samma fast de är vita. Nu blir de gröna men det kan jag leva med. Där i våtrummet har skåpdörrarna slitits mycket mer av all fukt. På detta vis kommer vi att klara flera år till med det skåpet.
Det här med renovering lägger många bollar i rullning. Ska vi försöka fixa till nedre skåpet och inte köpa nytt. Eller köpa nytt undre skåp och behålla handfatet. Eller ta nytt både skåp och handfat. Såna funderingar har vi bollat fram och tillbaka i dag och suttit och googlat kylpyhuonekalusteet tills förvirringen varit total.
Mellan varven har jag hunnit ut med hunden och en pikuliten skidtur. Den kom för hastigt på efter att jag öst in risgrynsgröt och bärkräm som om jag inte sett mat på länge.
Mamma kom på besök och vi diskuterade böjda spisfläktrör, artros och om morfar eventuellt vet att han finns avbildad och inramad hemma hos mej. Att sånt.
Nu tar vi i alla fall lördagkväll här. Ska svänga ihop köttfärshjärpar med gräddig kantarellsås och en grönsallad. Sen blir det återigen en ny Beckfilm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar