Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 8 december 2018

En dag med julmarknad


Hej hopp i stugorna!
I dag har det varit julmarknad i stan, en av de bättre tillställningarna som ordnas år efter år. Fast jag är en av dessa dåliga köpare som knappt köper nåt alls för jag vill helst göra själv som en trotsig treåring. Men det är julmys och stämning och en massa glada människor.
Det enda jag köpte var pepparkaksdeg för doftens skull vid själva utbaket. Vi drack kaffe och åt lussebulle på After Eight. Det var fritt inträde till museet så vi gick runt och tittade på flådiga möbler, tavlor och speglar och fick uppleva det riktigt gamla julen med halm under köksbordet och halmkrona i taket.
Vi träffade arbetskamrater, vänner, bekanta och ordförande i den skönaste av grupper med fru. Jag blev knackad i ryggen av en Essebo som läser min blogg och som jag inte kände. Skämdes men erkände det också. jag är usel när det kommer till att känna folk. Men glad blir jag när folk ger sej till känna, det är en morot för mej att fortsätta häva ur mej skrivelser här på sidan.
Det som ändå fick mej att stanna upp i dag och dra efter andan var synen av två livslevande afghanhundar. Så vackra och ståtliga djur att min värld stannade upp ett litet tag. Ända sedan liten flicka har det varit den ultimata hunden och drömmen vore att en dag äga en sån. Men då måste jag gå ner i arbetstid som det första.
Annars lämnade jag tillbaka julmattan jag köpte tidigare och fick pengarna tillbaka. den luktade mögel och gick inte på några villkor att ha inomhus. Så det blir ännu en jul utan julmatta, tröttnade helt enkelt när det inte funkade med första köpet.
Vi vek in till Sunds på hemvägen, blomsteraffärer är ju magiska denna tid på året. Köpte snittamaryllis och eukalyptus och en skimmia.
Dessutom fick man ta sitt eget julkort i en stylad julhörna och jag var ju inte sen att slänga mej på släden ;)


I går kväll stickade jag upp garnnystanet som jag yrade om i förra inlägget. När vi kom hem idag sydde jag fast det på ett gammalt kuddfodral och på så sätt fick vi en ny karamell i soffan. Rosa mjuk och fluffig. Dessutom ska det vara rosa inslag i årets julinredning så nu är jag riktigt med.


Ni ser ju sånt fluff!
Farmor fick besök av mej i kväll och överraskade henne med att Patrik och Lotta också kom för att visa upp sej. Farmors dag blev med ens så mycket ljusare, hon hade längtat så att få träffa de unga två.
Efter allt detta hoppas jag nu på en stilla stund i mitt favorithem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar