Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 31 december 2018

Resume´


Årets sista bild blir ett försök till enkelhet, lekfullhet.
Ni kanske är som gubben så ni säger: va ir iteee? Det frågar jag mej lite själv också samtidigt som jag skulle vilja lossa på alla ventiler lite. Ta dej inte på för stort allvar, släpp prestationspressen och låt istället den riktiga du få glänsa ett tag. Ingen är ändå perfekt. Allt behöver inte likna eller föreställa nåt. Gör något i stället för att göra inget alls.
Lite så tänkte jag i går kväll när jag i stället för att stirra på tv rutan satte mej ner med papper och pensel utan nån som helst mening eller mål. Och jag njöt. Att bara göra enkla former i färger som tilltalar kan göra den enklaste bild till något betydelsefullt.
Åtminstone jag ska försöka ta med mej av detta in i det nya året.

Om vi gör en snabb resume´av året som gått så kan vi säga att jag i början av året hakat väldigt upp mej i skidspåret. Det skulle skidas fast jag ibland vadade med skidorna i vatten, crazy kan jag i nuläget tycka.
Jag har gjort många akvareller under året. det skulle jag aldrig ha kommit ihåg om jag inte kunnat skrolla bakåt här. Fint så.
Mars månad var vigd åt wc renoveringen. Kan ännu sitta och titta på fogarna i kaklet och slå mej för bröstet.
I april gjorde vi årets utlandsresa då vi besökte Milano, Varenna och Modena. Regn alla dagar och vi fick inte den bästa bild av landet. Nu blev det så att vi gör ett nytt försök med Italien samma månad i år. Skam den som ger sej och så lite flygskam på det.
Maj var fantastisk, allt spirade i vårvärmen.
I juni åkte vi över till Umeå för att fira bröllopsdag och här hemma odlades det hejvilt.
Roligaste bröllopet ever skedde i juli. Vi hade semester och svettades några dar i huvudstaden med bland annat besök på Sveaborg och Borgbacken.
I augusit återgick vi till arbetet men före det tapetserades mitt målarrum som är topp två av våra tapeter enligt mej då.
September var det bäversafari som var i fokus. Senare blev jag glapp i käften och fortfarande är om än jag fått bort tränat det värsta. Började i målargrupp.
Drejsjukan tog mej i oktober och jag står i beråd att skaffa egen drejskiva. (nån därute som vet om nån begagnad står och samlar damm så hör av er) . I nuläget är det i alla fall spliittnyy som är tanken.
Gubben och jag drog iväg på minisemester till Tammerfors i de vackraste av höstdagar. Tog med oss magsjuka därifrån.
November var inkörsporten till advent och juletider. För bästa resultat åkte mamma syster och jag till Helsingfors för att insupa julatmosfären ända från tårna. Och vi åt confiterat anklår, inte att förglömma.
December har varit känslomässigt tyngst av alla årets månader. Men med årets sista dag på stickan kan jag se i backspegeln och konstatera att det blev bra till slut.

            VILL SÅ ÖNSKA ER ALLA LÄSARE ETT FANTASTISKT GOTT NYTT ÅR 2019!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar