Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 14 november 2018

Lillelördag


Min kropp och jag har varit mera i kärlek i dag.
Kanske för att jag använde massor av ice power gel i går före läggdags och gubben fick dra efter andan när han skulle lägga sej. Om mej stod det ett moln av muskelmjukgörande.
Trots att jag sov så skönt vaknade jag mitt i natten av att jag faktiskt trodde hunden skulle dö framför mina ögon. Vet ännu inte vad det var men troligtvis nån form av epilepsianfall. Hursomhelst lugnade det ner sej och han somnade långt före mej. En kvinna ska ju ligga och älta det mesta om natten.
Och i kväll håller jag fortfarande på i mina köksskåp fast vi har ett sånt minimalt kök så låter det säkert som om vi har skåp varvet runt. Men det är så tråkigt göra att städa. Däremot gillar jag matlagning och kan tipsa om hur man får piffat till den tråkigaste mannagrynsgröt. I kväll gjorde jag gröten på havremjölk och kryddade med kardemumma. Rostade mandlar i torr stekpanna som jag sen strödde på tillsammans med jordgubbar och skivad banan. Så lyxigt. Som tilltugg stekte jag vitlöksbröd i ordentligt med smör och skar tjocka ostskivor till.  Åh!!!
Nu kommer ju pysslets bejublade högtid emot och jag är igång. Ritade igår av konturerna av porslinshjorten på hyllan till vänster. Nu har jag klippt ut i brunt läder och satt mot svart bakgrund i ram (till höger) Hittade stjärnor som jag klistrade till.  Lagom juligt i mitten av november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar