Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 21 november 2018

Nåt att minnas


Så var jag hemma igen efter två härliga dagar med mamma och syster i H:fors.
Vi besökte Amos Rex som är ett relativt nytt konstmuseum i staden, eller under staden kan man säga för det är byggt under jord.


Stora ljusprojekt som villade ögonen rejält. Här går jag i ett rum med massa färg med flygande fjärilar, hoppande grodor och krälande ödlor. Inte såna jag blir skrämd av utan rätt gulliga.



Så här ser det ut ovanför marken med takfönstren.


Vackra Kappeli upplyst i kvällen. Här åt vi confiterade anklår, jägarsmörgås och creme brulee. Det vattnas i munnen av blotta minnet.


Stockmanns julskyltning var lika fascinerande för oss som för dagisbarnen.


Att besöka Fazers cafe´ i samma varuhus är ett måste. Här blev det glögg med saffransbulle. Hörde på Skäringer & Mannheimer podden idag och de sa att "Saffran är som balsam för själens kluvna toppar" är beredd att hålla med, fullständigt.


Och när nån blev trött i fötterna fick vi vila och få ny energi med pepparkakslatte med gräddskum.


Lite magi är det allt.


Kloka ord.

Vi besökte också det nya Kämp Gallerian men den var nog för svår för en vanlig Essebo så vi gick rätt hastigt ut.
Vi bodde på hotell Arthur och ska man bara ha nånstans att vila under natten går det bra. Men har man tänkt sej en hotellupplevelse är det kanske sista stället. Gammalt och nerslitet men själva rummet var hyfsat ommålat och toalett och duschutrymmet rätt nyrenoverat och det är då huvudsaken kan jag tycka.
Vi har verkligen fått ut allt på dessa två dagar. En angenäm dos av julpynt och glitter, gott att äta och dricka, mor och döttratid, avslappning och fnitter.
Alldeles underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar