Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 8 augusti 2019

Skallebang


I går kväll invigde vi den nya ljusslingan. En slinga räckte precis över hela så åtminstone en till där uppe ska vi ha så får vi se sen. Lite mysigt ändå när kvällarna blir mera dämpade och man får lysa upp i både slott och koja. För att inte tala om levande ljus som är så fint.


Plockade in årets första mogna tomater och det var en riktig glädjestund.
Nu mognar det tomat efter tomat så vi borde åtminstone få någon varje dag nu.


Zebs motgångar fortsätter, nu med ett haltande framben. Andra dagen nu han har verkliga problem att ta sej fram men han skulle aldrig gnälla eller visa att det tar sjukt. Vi får klämma känna och undersöka och han är med på allt.


Så i dag har han blivit ompysslad extra mycket. Vi har rett ut alla hårbollar, klippt bort päls kring trampdynorna för att han inte ska behöva halka omkring på pälsen och en ordentlig dusch och intvålning. Efter det en massa borstning förstås och han verkar ha gillat allt. Klart att det måste kännas skönt också för en hund att få en spadag. Att njuta i trädgårdsgungan efteråt var pricken på i:et.


Själv har jag gått omkring med huvudvärk hela dagen och det kan va riktigt vidrigt när man känner att allt går på halvfart om ens det. Så det har varit piller, kyldyna och massage och faktiskt är det bättre i kväll.
Till sist vill jag tipsa om nåt gott jag rörde ihop till lunch. En varm sallad som lika bra kan ätas kall och jag tänkte att denna vore perfekt att ta med till arbetet sen när den dagen kommer.
Jag kokade ägg och fullkorns korn. Stekte halloumiost tärningar, hackade äggen och blandade ihop och hällde över på ett uppläggningsfat. Dekorerade med tomater rödlök och persilja. På med majonnäs och vips hade vi en fulländad måltid. Riktigt riktigt gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar