Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 31 augusti 2019

Cyklat med eliten


Jag var lite för nyfiken när gubben började tala om ett lopp i Kelviå. Först ett bestämt nej och sen började jag fråga och det gick som det gick. Ett plus var att vi fick betala startavgiften med Tyky sedlarna som vi har som förmån på arbetet.
Under loppet måste vi stanna så att jag fick fota den vackra klockstapeln mitt i byn.


Så vi anmälde oss och drog på skorna och satte av. Nu var vi med om Gran Fondo Kälviä loppet som pågår från 10.00 till 22.00. Om jag förstod det rätt startar ett nytt lopp varje timme på 18 kilometer, sen kommer man tillbaka och skriver upp sej på sin anmälningslista och har fri tillgång till kaffe, smörgås,bulla,banan och annan vätskeform. Sen ut igen. Vi träffade på några bekanta och obekanta svenskspråkiga som vi pausade med och så cyklade vi fyra tillsammans en runda. jag och tre "gubbar"


Vi hade tillgång till dusch och omklädningsrum så vi fick oss uppfräschade efter turen. Det var bra eftersom vi skulle och proviantera på hemvägen. Allt detta för en kostnad av tio euro. Jag såg häng gungan redan när vi kom dit och var på det klara med att den skulle provas före vi for hem.


Lite taskigt kändes det att avsluta efter 36 kilometer, skulle så gärna ha fortsatt åtminstone en runda till. Men det är villaavslutning och hemma låg en knallrädd hund och vi visste inte hur tidigt det skulle börja bombarderas. Med facit i hand hade vi kunnat stanna längre för det är lugnt och fredligt.
Men det är nu som det är och jag har i alla fall deltagit i mitt första cykellopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar