Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 8 maj 2021

En lördag

Vi hjälptes åt att få ordning i huset från morgon så det gick rätt snabbt. Sen en sväng in till stan och gubben bjöd på kaffe och dopp i solskenet vid Skorpan.


Vi skulle ha hem jordsäckar bland annat och så köpte jag violer att plantera vid Zebs grav. I dag är det 1 år sen jag ringde veterinären för att boka tid till Zebs sista resa. Gör fortfarande så ont att tänka på.


Undrar om det hade varit nån tröst att veta att vi skulle få denna mysbulle så småningom. Knappast då i det ögonblicket. Bonzopojken som gör mej galen ibland tillika som hjärtat är fullt av kärlek till honom. I dag har han på ett ögonblick grävt upp den nyanlagda rabatten, hunnit gräva i en dahliakruka och kvistat upp törnrosbusken. Så tack för det.


Den nybyggda blomsterlådan har jag fyllt med jord och en morsdagsros som överlevt vintern i trädgårdslandet fick flytta dit. Här hoppas jag sen att solrosorna ska trivas tillsammans med blandade sommarblomster.


Här ser man hur rabarbern som jag har "hink" över växer, medan den som är utanför är mycket trögare. Ett knep jag inte prövat tidigare.



Två krukor från Ecopots följde med hem och är nu uppskruvade på vindskyddet vid terrassen. I dem ska det planteras nåt fint blommande och hängande sen. Få se vad som hittas när vädret tillåter plantering. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar