Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 15 maj 2021

Väderomslag

Ja nu är det inte lätt att hänga med i svängarna vad kommer till vädret. I morse igen var det stekhett och jag gick min vanliga runda kring huset för att se till växtligheten. Verkligen inte så mycket, men det lilla vi har ger mej desto större glädje när jag ser att det händer saker. Som äppelträdet som jag var säker på att hararna gnagt livet ur men som nu visar upp flera gröna knoppar. Så förtjust i äppelträd är jag inte men ett kunde man ju ändå ha.


Jätteramsen är jag lika glad åt varje vår.

Drog igång med fönstertvätt på framsidan av huset, där skitiga rutor mött mej nu varje ledig morgon när solen stiger. Massa pollen som gjorde att jag snörvlade och hade mej efteråt.


Svärmor och jag drog iväg till plantskolan i Lepplax. Jag kom hem med två Hortensior. En tidig Harry...


...och en vimsig röd ;)


När vi kom hem hade också våra skogsplanteringskarlar kommit hem och jag fick höra att vi skulle ut åssta ped. Inte mej emot, vädret var perfekt. Men när vi närmade oss stan så blev luften isande kall och jag var säker på att detta blir vi sjuka av. Vi kortade av den färdigplanerade rutten och tog en av mina favoriter i repris, nämligen glass i skolparken. I lä från kiosken klarade vi oss fint. Och ju närmare hem vi kom desto varmare blev det och till sist helt behagligt.


Vår lilla famnhund var så glad att se oss.


Det blev kaffe på terrassen medan vi såg hur himlen mörknade.


När sen regnet dundrade in sökte Bonzo skydd under stolen.

Vi värmde bastun för att få ordentligt med värme i hullet och sen låg jag under filten och lyssnade till åskan och somnade en stund. Mysigt värre. Regnet verkar sitta i under kvällen så det blir väl att fortsätta i samma stil. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar