Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 21 mars 2013

Home sweet home



Kära Dzässa vad jag är glad att se dej!
Visst är det roligt att komma ut och se sej omkring men ack vad det är ljuvligt att komma hem.
Att de inte fryser ihjäl där i huvudstaden är ett rent under. Visst är vinden snål också här hemma men där trodde jag ibland att huvudet skulle gå i bitar av kylan. Då var det så skönt att sitta på tåg,metro, spårvagn eller buss, ja vi har verkligen åkt allt.
Jag hade frossbrytningar hela vägen hem på tåget och satt med jackan på och kände hur fötterna var som små isklumpar. Har sovit med långskaftade sockor i natt och fötterna och hela jag har långsamt tinat upp. Det är då när man sitter vid köksbordet och läser gårdagens tidning om den dementa snart 90 åriga man som skickats hem från akuten i bara underkläder som jag vill ta stypgrepp om någon och önskar de skyldiga en natt i snödrivan. Vansinne! Är folk helt hjärn och hjärtlösa nuförtiden?
Ägget på bilden hittade jag på Stockmann och gick omkring med det hela gårdagen för om jag inte hittade annat så ett ägg hade jag lovat mej.
Östra centrum var en bra plats för shopping när allt fanns under samma tak. Lite kläder lite smycken, var vad jag hittade. En skarf som påminde om amerika flaggan där den var hopvirad och hör och häpna, väl hemma vecklade jag ut den och det är amerika flaggan, i full stolek (nästan) dessutom. Det tänker jag gå omkring med runt halsen i vår.
Ateneum besökte jag naturligtvis. Eero Järnefelts utställning och andra tavlor bl.a Axel Gallen Kallela och Albert Edefelt. Maffiga tavlor och man känner sej både liten och andäktig i de stora salarna. (Veronica du skrev om Drottning Blanca tavlan som hängde vid mormor och morfars och den såg jag nu i orginal, målad av Albert Edefelt)
Därifrån köpte jag en Carl Larsson bok som blev utgiven till hans utställningar förra året och som jag också besökte på Ateneum.
Ateneum var den största behållningen jag har från resan och kanske också den utsökta oxfileen i hotellets restaurang. Jag hade också den bästa dröm ever som har med just hotellet och en viss herreman i hatt att göra men den historien är det bara mamma som ska få höra, ingen annan fattar ändå.Kan väl tillägga att jag var på en fjärde konsert, på danslava i Ytteresse, det ni!
Vad annat då? Jo i tåget såg jag ett intressant sätt att sticka sockhäl på och smarta damer har vitt vin på kylning i termos. Så har jag stått och "pratat"(gubben skrattade ihjäl sej) finska med en ryss medan gubben provcyklat ett par cyklar lååångt utanför Helsingfors. Fråga inte mej vilket vädersträck ty jag har inte den blekaste aning var vi befann oss just då.
Egentligen blev det en helt intressant resa då jag tänker efter.

2 kommentarer:

  1. Väälkomi hejm och du är så bra att berätta också!:-D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Tå a tar ur verkliheite var i så tee...:)

      Radera