Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 30 augusti 2013

Andra tider nu


Vid butiken i dag träffade jag på en släkting, en långt borta släkting.
När jag tänker efter blir det min morfars svägerska eller mammas morbrors fru bara hur man nu tar det. Hur som helst tror jag det är flera år sen jag sett henne och så bor hon bara några kilometer bort.
Jag blev uppriktigt glad av att se henne och det rörde om inombords. Hon påminde om svunna tider.
Eftersom jag varit mycket nära min mormor har det varit naturligt att jag rört mej i kretsar av äldre folk, jag har trivts med dem helt enkelt.
Men livet tar obönhörligt nya vändningar och efter att min mormor gick bort upphörde också den naturliga kontakten. Det är konstigt hur livet pendlar, minnen från den tiden är som en helt annan värld och ibland undrar jag om den alls har funnits på riktigt. Men eftersom jag har varma goda och glada minnen från den tiden har den verkligen existerat.
Som jag sa åt damen ifråga, jag ser alltid mormor och morfars hus i backen när jag kör förbi. Ibland tar jag cykeln och åker förbi den lilla vägen framför huset. Men jag svänger aldrig in, in dit jag i en annan tid, en annan värld alltid svängde in. Jag åkte inte förbi utan svängde alltid in och var alltid välkommen. Livet går vidare och det är andra tider nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar