Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 22 augusti 2013

Skördetider


Nu är verkligen skördandet i full gång. Har man inte själv finns det alltid andra som har i överflöd.
Gubben blev tilldelat en bauta zuccini i dag av en arbetskamrat. Ja den var verkligen i största laget och vi hade riktigt roligt åt den. Jag orkade knappt hålla den på armslängdstånd medan jag fotade.
Så till pastan i kväll wokade jag zuccini, lök och tomater tillsammans med grädde och fetaost. Mums!
Äpplen börjar också bli klara och faller till marken titt som tätt. Av dem blev det äppelpaj till kvällskaffet.


I morgon sticker vi ner till Åbo. Övernattar där för att på lördagmorgon fortsätta färden mot Dragsvik. Faneden, öppna portar och ärtsoppa väntar där. Självklart också sonen och han har varit på körövning i dag inför lördagen och sjungit psalmer han inte ens visste hur de går. Du må tro att det låter "grannt" sa han i telefon.
Har kommit ihåg när gubben var i arme´n och mamma och Hasse kom med mej till öppna portar. Är tacksam än i dag att de ville göra det för oss. Naturligtvis gick bilen sönder på vägen och vi blev försenade. På den tiden fanns inga mobiler att meddela vår försening med och gubben gick och väntade oss. Mina nerver var på helspänn och jag lär ska ha gått som en kommandora genom folkmassorna när vi väl kom tid och sagt att "vann har di a nö tå". Det enda jag egentligen kommer ihåg från den resan är ögonblicket han kom i trapporna emot oss, hur jag hade svårt att hålla tårarna borta. Den kärleken, den kärleken. Och på väg hem igen när vi satt i baksätet och hörde på Cliff Richards Some people. Ujuj, så romantiskt.
Hursomhelst ser jag fram emot vår lilla tripp och att få se den omtalade bekväma säng sonen sover i. Man lär inte ska hållas vaken i den, så bekväm är den.

1 kommentar:

  1. ja du - den kärleken - reiso sluta bra å kärleken finns fortfarand hääärlit / mamm

    SvaraRadera