Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 25 augusti 2013

Snabbvisit i Åbo


Vackra Åbo domkyrkas klocktorn välkomnar en när man kör in till staden.
Vi gick förbi en sväng där när solen höll på att gå ner. Kyrkan påminner mej om den bästa 1 adventsgudstjänst jag och min familj varit med om. Att sjunga Hosianna i domkyrkan var en verklig höjdare t.om för barnen som vid tillfället var i lågstadieåldern.


Vi kom till Åbo på eftermiddagen efter att jag fått lov att besöka Ikea och hitta fina saker till växthuset. Strosade omkring längsmed Aura å och kom till ett mysigt cafe´ med uteservering. Eftersom vädret var perfekt och kaffesuget enormt satte vi oss där. Bör väl påpeka att bullen på bilden delades på två om ni nu trodde nåt annat.


Mysfaktorn är så hög här utmed vattnet. Detta är ett gammalt apotek.


På kvällen när vi sökte efter ett matställe tog vi en promenad upp till konstmuseet. Vackert beläget med staden nedanför och en vacker park runtom kring. Ungdomars tillhåll det också, där de satt i klungor spelandes gitarr och rökte.


Maten skulle ju också gås ner så vi tog en sista promenad där ute vid vattnet.


På restaurangbåtarna var det full hålligång. Vackert med de många lamporna när skymningen föll.


Bilderna är tagna med mobil när ingen av oss orkade släpa på kameraväskan. Därav kvaliteten.
Följande morgon träffade vi våra vänner på morgonmålet. De skulle också hälsa på sin pojke i Dragsvik. Faneden och öppet hus kommer i morgondagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar