Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 5 augusti 2013

Tvätt tvätt tvätt


Det är riktigt jobbigt att stiga upp om mornarna och solen lyser på det fruktansvärt skitiga köksfönstret. Sa senast igår åt mamma att jag kan omöjligt tvätta fönstren nu för mina lökknippor hänger på tork på fönsterstegen och de går absolut inte att flytta.
Men så tog jag ändå tag i saken och slängde löken åt sidan och fram med stegen. Så här är nu nyputsade fönster och spindelnät och flugskit borta.
En gång per sommar tvättar vi Zebs päls och det inföll också i dag eftersom det var både varmt och blåste. Så nu har han yvig päls och doftar som en petunia.
Plötsligt slog det mej att i våras till examensfesten slängde jag vintermattorna i sädesboden för att hastigt bli av med dem. Tänkte att under sommaren ska de tvättas. De höll jag på att glömma helt och hållet. Hade gubben att sätta ihop en provisorisk mattställning och nu hänger de på tork på räcket. Känner mej riktigt duktig och nöjd med dagen. Har fått undan måsten men har också hunnit med roligare saker som lite trädgårdsputs med saxen och att ligga under ett parasoll och titta upp mot den blå himlen mellan körsbärskvistarna. Där tog jag dagen tupplur.
Resten av dagen kommer jag att tillbringa på utsidan med en kaffekopp i ena handen och eventuellt ett ritblock i andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar