Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 4 augusti 2013

En välfylld dag


Vissa dagar är mera välfyllda än andra. I dag har varit en sån dag.
Vi har haft byafest här i vår lilla avkrok med kaffe och grisar, korvgrillning, sång, tal och lekar. Vädret var även i år på vår sida men vi hann inte vara så länge eftersom Drakabussen skulle passas.
Efter att ha skjutsat Erik så svängde jag in för att ta mej en närmare titt på Majs trädgård i Ytteresse. Det har ju varit öppna trädgårdar i hela landet i dag. Hälsade på där också för ett tag sen men då var hennes uterum i fokus. Koncentrerade mej mera på växterna och den vackert sluttande skogstomten. Blev också lovad att få en planta av henne så småningom av en växt som var riktigt läcker. Minns inte exakt namnet mera så det får vara oskrivet men bladverket var riktigt dekorativt. Visst märks det att den kvinnan har gröna fingrar och arbetar dagligen med växter. Dessutom har hon en man som verkligen också är intresserad av att fixa och förändra. Deras trädgård är under ständig förvandling till skillnad från vår som i flera års tid varit i ständig ovårdnad.
För att nu inte börja sitta och rulla tummarna under kvällen for vi till Purmo kyrka där det var konsert i sommarkvällen. Heidi Storbacka har en pinfärsk utkommen skiva som hon sjöng lite låtar ur och Erik Nygård spelade fiol. Vackert och stämningsfullt och den nya skivan följde med oss hem.
Nu väntar Varg Veum i rutan.

5 kommentarer:

  1. Var oxå och tittade in i Majs trädgård idag! Tog foto av en "vill ha" växt med stora dekorativa grön,-röda blad jag oxå, kanske samma växt då eller?!:-D Jättefint hade de!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter som samma växt :) Fanns på framsidan vid huvudingången.

      Radera
    2. Japp den var det! Får du reda på namnet,medd.mig gärna!:-)

      Radera
    3. En Rodgersia är det men det finns olika sorter och jag tror att just Majs är den med de vackraste bladen.

      Radera
  2. Tyckte att det kunde ha varit en sådan av nåt slag,tackar!:-)Jag tänkte att den skulle täcka bra på ett passligt ställe o så var den ju så mäktig!

    SvaraRadera