Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 16 augusti 2013

Uppskatta en fredag


Fredagar har väl alltid varit uppskattade men under semester flyter dagarna ihop till en enda salig röra och man vet ingen skillnad på måndag och fredag. Men när man arbetar är man mycket medveten om när dagen fredag kommer. Då uppskattas den sannerligen. Men veckan har gått snabbt och det har inte varit några svårigheter att komma igång, dessutom har jag haft ett omväxlande arbete så dagarna har gått snabbt.
Sitter nu och hör på perfekt fredagsmusik, Coldplay på youtube och bara tar kvällen som den kommer. Rekryten ska hämtas från jeppis när bussen anländer närmare midnatt och jag borde hållas vaken till dess, om nu inte nån kompis finns färdigt i stan förstås. Han har varit i skogen i veckan och verkar vara rätt slut så det är säkert skönt att vara på hemväg.
Har tänkt extra på min kära farfar idag. Hade han fått leva hade vi firat hans 90 års dag i dag. Nu har han redan varit borta sen länge och det är konstigt att tänka att han inte funnits här under mina barns tid. Men jag berättar om honom nu som då och hoppas att de ska få en bild av honom i alla fall.
I morgon gifter sej ett av hans barnbarn och det råder bröllopsyra i släkten, och jag, jag väntar och hoppas på god bröllopsmat. En fågel har viskat om att det serveras riktigt god mat i morgon.
"Händerna" gjöt (heter det så ?) på samma gång som ljushjärtat men bröt förstås två av fingrarna som jag nu fått fixat. Använde gamla mockahandskar som ändå skulle slängas. Nu fick de ännu en sista uppgift.

2 kommentarer: