Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 28 juli 2015

Åssta dzässt


Ja det skulle ju till ett pyjamasparty sjusovardagen till ära i går.
Det där med pyjamas är inte min starka sida och dessutom fick gubben akut tid till tandläkare så vi rafsade åt oss varsin hatt eftersom det också var hatt tema och körde i väg.
Redan när vi svängde in på gården tänkte jag dra av utav synen jag såg. Vilka underbara människor som kommit i min väg!


Och finaste Rosa Stina som tog emot oss halvdårar i sitt underbara hem. Lät oss få leva en hälsosam grön dag med grönsakssoppa, hirs och grönsaks sallad och spirulina te´.
Som visade upp sina textilarier, delade ut känguru pins från Australien och lät oss pröva på att måla på australiensiskt vis.





Det fanns så otroligt mycket att se i hennes trädgård att man blev alldeles vimsig av alla märkliga tingesten och varelser. Allt hade namn och en förklaring dock.


Här förklarar Solola Solvej läget för Maria Montazami/Di Leva.


Efter maten och rundvandringar både ute och inne förflyttade vi oss några kilometer till Sololas.
Där vankades det eftermiddagskaffe med dadelkaka till allas förtjusning (någon ännu mer förtjust)
Sånguppträdande där alla fick delta med instrument var också på programmet. Kreativa Solola hade många fina målningar att visa upp och riktigt förtjust blev jag i hennes verkstad där hon drejar fram vackra saker. Blev lovad att få komma en dag och provdreja, nåt som jag aldrig gjort men alltid drömt om.


Så hennes fantastiska rödbetsland. Nästa år ska också jag plantera rödbetor om det blir så här fint ;)
Sen åkte vi åter tillbaka till Stina spirulinas för ännu mer intagande av föda. Det blev allsång solouppträdanden och sånger specifikt förärade. En vacker sång om ömheten till en pyjamas som exempel. När snart 10 timmar hade gått och dag hade blivit sena kväll, då först hade vi förstånd att bryta upp. Utmattade av skratt, ännu en dag att lägga i minnets kammare, ännu mera tacksam över vänskapen som egentligen bottnar i ett endaste klick på tangentbordet. Att Merabs skönheter hittat varandra är storslaget. Att dessutom våra respektive trivs med oss och varann gör det hela fullständigt.


Sist men inte minst en eloge för vår ordförande. Som en kameleont byter han skepnad flera gånger om. Talangfull som få och en av de roligaste jag känner.

2 kommentarer:

  1. Ja Anette ,denna dagen /kvällen i sköna sällskapet glömmer man aldrig ! hälsningar CarmenCita

    SvaraRadera