Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 13 juli 2015

Avslappning och avverkning


Hade hängt halv tvätten på torkställningen.
Då kommer traktor + pisstunna och börjar sprida aromatiska dofter på andra sidan vägen.
Fick fel i huvudet, rev ner allt och slängde in det i en stor hög.
Tänkte att här går det minsann inte att vara så jag hoppade i bilen och begav mej mot Sunds trädgård i Jakobstad. Vi körde om där för nån dag sen och med hundögon försökte jag få gubben att svänga in men han satt med båda händerna krampaktigt om ratten och sa att dit får du fara ensam nån dag och ta så mycket tid du behöver. Det blev alltså redan första semesterdagen.
Vädret var härligt naturligtvis, man har väl semester. Har ni föresten hört att jag har semester? Jasså flera gånger redan? okej...
Gick i solen och tittade på en massa plantor och hade egentligen inget hum om ifall jag verkligen skulle ha nånting. Köpte mej kaffe och citronmuffins och satte mej i det supermysiga Cafe´ Olea.



Ensam fick jag sitta och njuta en lång stund och se ut över blomprakten och människor som lassade i sina kärror.


Det finns så otroligt mycket att inspireras av. Allt är så snyggt upplagt.


Till sist beslutade jag mej för en snöbollsbuske och nån sorts orangeröd smällspirea som redan såg så där vackert höstlig ut i färgen.


Såg två utställningar i stadsbiblioteket, handlade garn och mjölk och for hem. Ett mjölkpaket hade läckt över alla nystan och jag fick börja med att skölja nystanen och låta torka i solen.
Såg några kvistar som hängde onödigt lågt på bollpilarna och det slutade med att efter flera timmars arbete och en spräckt nagel (upp mot nagelbandet ujuj...) hade jag skramlat ihop till två ordentliga påskbrasor. Nå så länge ska vi väl inte spara dem men vi väntar på ledig traktorkärra nu att transportera bort eländen med.
Resten av dagen ska jag försöka sitta still.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar