Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 24 mars 2016

Här finns det verktyg


Som ni kanske läste mellan raderna efter senaste skolhelg så blev jag rätt så betuttad i träsnittet.
Det här var nåt som jag gärna skulle göra också här hemma eftersom jag helst skulle hålla på med en massa olika konstformer. Riktiga konstnärer säger att man högst ska hålla på med två, ev.tre olika tekniker men eftersom jag är en metallarbetare som har konsten som hobby tillåter jag mej själv att hålla på med en massa olika saker. Tror inte jag nånsin blir så vuxen att jag hittar det som passar mej bäst. Är alldeles för nyfiken för det.
När sönerna gick i slöjdskolan och en massa verktyg skulle skaffas som de måste ha och så fanns det en del som kanske inte var så nödvändiga men de ville nu ha dem i alla fall. Då var det inte bara en gång man svettades över de dyra räkningarna som landade i postlådan titt som tätt och ibland önskade man att de inte skulle hunnit göra så mycket under de här åren. Allt skulle ju betalas.
Men i dag kan jag glädjas åt allt fint i möbelväg de gjorde till sej själva och alla möjliga och omöjliga verktyg som finns att ta till. Som snidjärnen till exempel. Här finns nu 9 stycken i olika former och storlekar i praktisk låda bara till mitt förfogande. Man blir ju glad för mindre.
Så idag tog jag mej till ett byggvaruhus och fick botanisera bland restbitar av mdf skivor som jag fick köpa bort för en billig peng. Det som de där såg som skräp som bara tog plats blev en guldgruva för mej.
Så nu ska jag skissa till en passlig bild på en skiva, sen är det bara att hugga in. Glad torsdag säger jag bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar