Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 28 mars 2016

Påskannandag


Påsken går på sitt sista och det känns rätt bra.
Blir det för mycket av de röda dagarna klättrar jag snabbt på väggarna.
Vi som är mitt uppe i vår vinterledighet kör ännu med två lediga dagar. Sånt gillas.
Jag tog faktiskt fram symaskinen på förmiddagen. Fållade ett linnetyg som jag tänkt mej som bordsduk vid tillfälle. Det har varit problem med maskinen förut så det var med spänning jag satte igång. Men den gick hur fint som helst allt tills det bara var ca 15 cm kvar att sy, då tog undertråden slut. Ingen katastrof bara att spola till mera, trodde jag. Efter det var det bock stopp och inget mera syddes med den mackapären.
Gubben försökte skruva och undersöka men inget hände. Nu får svärfar ta sej en titt på den före vi kastar in handduken. Så jag bar upp den trasiga och tog istället ner svärmors symaskin. På fem röda hade jag fållat duken och dessutom sytt två kuddfodral av återstoden av ett favorit tyg. Bara det fungerar tar det ingen dyrbar tid och man spar så väldans mycket på de redan hårt drabbade nerverna.
Sydde kuddarna bara för att tyget nu fanns och dessutom innerkuddar. Tänkte att jag kan ju ha dem ute på nån bänk i sommar eller ge dem till storebror som redan har köksgardiner av samma tyg.
Men så slog det mej att de skulle bli perfekta ovanpå sängen och liksom matcha den grön damejeannen superbra. Så jag behöll dem för mej själv och är attans så nöjd.
Har dessutom bytt till ljusare gardiner så sovrummet är riktigt uppfräschat nu.
Har suttit och filosoferat ett par timmar med farmor i dag, ätit glass och blivit klokare. Stunderna med henne ger mej en sån "brakänsla" i kroppen.
Snart ska jag ut och cykelträna. Jag har börjat torrträna på bock så att flåset inte hörs över hela bygden när jag sen väl kommer igång.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar