Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 11 februari 2017

Krismotiv


Vojsejja va skönt att ha över skolhelgen.
Jag har haft dåliga vibbar hela veckan om att det inte kommer att bli bra i helgen. Och det har ingenting med vår lärare att göra för hon har varit fantastisk i att lära, förklara och samtidigt behålla både lugnet och förståndet med en skock hysteriska fruntimmer.
Nej jag bara hade så svårt att komma på nåt inspirerande motiv, och det blev inte bättre hur jag än funderade och tittade på bilder.
Men så tänkte jag att jag satsar på den där fotokopieringen på fredagkväll. Ni kanske minns att jag skrev om ett foto på Zeb som jag tryckt på tryckpapper och som blev misslyckat och att jag skulle göra ett nytt försök denna helg. Hade laddat upp med tre fotokopior. Alla misslyckades. Jag fick inte grafikfärgen att fastna ordentligt på pappret och ingen annan som försökte för den delen.
I dag hade vår lärare fixat med tryckpressen och satt mera tyngd på men det hjälpte inte mej som hade bränt mina foton redan första kvällen.
Men som jag sa när vi samlades i en bil i morse vi tre kvinnfolk som samkör, jag har alltid ett krismotiv som jag tar till när inspirationen lyser med sin frånvaro. Ugglan.
Så jag karvade till med gott mod redan från morgon, blandade färger, gnuggade och putsade och så fick jag till ett uggletryck. Som förvisso hade små defekter (eller stora) som jag försökte råda bot på med att ta till blå penna och fixa vissa konturer som blivit för ljusa och rispade fram lite vitt papper där jag helst hade sett att det skulle lämnat vita fält. När det kommer till konst är alla medel tillåtna.
Jag och min studiekompis tog extra lång lunch och for på stan. Dels för att få frisk luft och dels för att komma bort från sorlet och vädra våra tankar. Jag hämtade söndagsdonitsar åt mina karlar från Arnolds och köpte tre stycken tumstockar från Clas Ohlsons bara för att jag kan.
Hysteriskt kvinnfolk, grafikångor att bli hög på, pissande mansfolk med toalettdörren öppen och vinterskor med hål i. Det är min helg i ett nötskal hittills.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar