Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 14 juni 2017

Andra dagen


Andra dagen på resan och gubbens födelsedag.
Firade med brakfrukost och sen bar det av mot Hallstatt.


Hallstatt som vi drömt om så länge och när vi äntligen kom dit fick jag nypa mej i armen för att fatta att vi verkligen var där. Det första vi gjorde var att hyra en båt som vi cruisade runt med på sjön en halvtimme. Spegelblankt och vackert.








Centrum var var nätt som i en sagovärld.


Hit upp gick en bana som vi for med. Här fanns restaurang och en utsiktsplats av det bättre slaget.


Se jag står upprätt och håller inte ens i mej!


Så här högt upp var jag.


Matdags med vyer som heter duga.


Rosor överallt.


Det var mycket trappor och mycket upp och ner. Så mycket att fotografera, de vackert utsmyckade husen, planteringar men mest av allt utsikten och de mäktiga bergen.
Patrik och jag var in i ett benhus. På 1700 talet när det var lite gravplatser att tillgå i Hallstatt så grävdes många upp igen efter 15 år. Skallarna sattes ut i solen för att blekas och konstnärer eller gravgrävare målade och dekorerade skallarna som sedan sattes i benhuset.  Den som önskar ännu i dag få vila i benhuset har möjlighet och sista som lades dit var en kvinna 1995. Där fanns en guldtand kvar. Men kremering har blivit vanligare så nu ryms alla på gravgården.
Det var ganska skönt att komma ut i solljuset på nytt kan jag säga, fast det vilade en frid över rummet.
Hallstatt tog hela dagen eftersom vi först åkte buss ca 1,5 timme och tåg en halv timme ena vägen. Sen skulle vi ju tillbaka också. Trötta och svettiga kom vi till hotellet, fräschade upp oss och så ut i Salzburg för en kvällsbit. En fantastisk dag både för jubilaren och vi andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar