Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 26 juni 2017

Ogräsrensaren


En ärlig och ocensurerad berättelse om en ogräsrensares mödosamma timmar.
Det har regnat och jorden är både våt och blöt. Men kommer man på att det just nu timmen är kommen för ogräset att åka så är det.
Så står man där med ändalykten i vädret och ilskna krankar surrandes runt huvudet, redo att attackera ett stackars blodomlopp. Krafsar och river i både jord och ogräs med bara händerna. Känner hur ryggen tar stryk och sträcker på sej.
Så står man där med en tröja som farit upp under armarna och brösten har halkat ur sina holkar. Det skaver och gnager och händerna har ett centimeters jordlager och naglarna spretar uppåt av all jord som fastnat under.
Då är man i pisset rent ut sagt. Försöker göra några små moves för att få allt att falla på plats och till sist är det ren och skär breakdans som utövas. Allt medan man står där med sina lortiga händer och hoppas att man inte har så många åskådare.

Åh jag säger bara Arja! Dagens sommarpratare i Vega. Jag har lyssnat två gånger med ett brett leende på läpparna båda gångerna. Ni får kalla mej gaggig eller lika gammal som Finland själv, det bjuder jag på. Men jag är glad att jag lyssnade i alla fall.

2 kommentarer: