Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 15 juni 2017

Tredje dagen


Den här dagen var vigt åt Kehlstein och Hitlers Örnnäste.
Vi bokade in oss på en tur via hotellet och där hämtades vi upp av en taxi som tog oss till Mirabellplatz där Panorama tours har sin startplats. I en buss med över hundra turister tog vi oss ut ur Österrike och in i Tyskland. På en parkering nedanför berget bytte vi till specialbyggda bussar som kan ta sej upp för branta slingrande vägar. Vägen är 6,5 kilometer lång och 4 meter bred. Bara på ett ställe kan bussar mötas.
Bara den delen av resan var ett äventyr. Endast ett lågt räcke skiljde bussen från stupet.


Väl uppe med bussarna skulle vi in i en gång som är insprängd rakt in i berget 124 meter.
Där väntade en hiss som tog uppskattningsvis ca 40 personer åt gången. Hela hissen var inklädd i mässing med speglar. Den tog oss upp sista biten.


Örnnästet. I dag är det museum och restaurang.


Breathtaking.




On the top of the world.



Walter. Our papa for the day. Han var en kul typ.


Lyckligt nere igen tog vår chaufför oss till byn Berchtesgaden. Där fick vi tid till att inta lunch och se oss omkring. På Edelweiss beställde vi in Brezel (salta vetekringlor) med tre olika ostkrämer att doppa i.


Levande musik med "alpiska" takter fick oss i rätt stämning. Vi gick runt där en stund efteråt och hittade glass att avnjuta i hettan. Så småningom tog bussen oss in till Salzburg igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar