Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 15 januari 2013

De vackraste händerna


Vi tar väl och fortsätter med lite mysbilder :)
Fick en timme att gå vid massören efter arbetet. Ska nu försöka klara mej med ett uppehåll på tre veckor och det borde gå. Jag har ju min jumppaboll och fick veta att ligga som en död padda över den är med det bästa jag kan göra så det tänker jag fortsätta med.
Smet i väg till farmors efter det och kokade lite kaffe åt mej där för att liksom vakna till. Satt och funderade med henne ett par timmar eftersom jag egentligen inte hade bråttom någonstans mera i dag. Hon satt och gnuggade sina händer och jag sa till henne att "farmor du vet väl om att du har de vackraste händerna" Hon skrattade till och sa att "det har du sagt förut till mej" Men det är faktiskt så. Jag har alltid tyckt att farmor har långa fina fingrar och inte är de särskilt rynkiga heller, hennes snart 86 åriga ålder till trots. Själv satt jag och såg på mina knackkorvsfingrar med avbitna naglar och suckade. Händer har alltid faschinerat mej och det är de jag lägger märke till hos folk. Säg en persons namn och jag ser framför mej hurudana händer personen har.
Sen har händer en alldeles egen historia om de bara kunde berätta. Tänk så mycket de har gjort, hur hårt de har arbetat och tagit i.
Minns än i dag när vi tog farväl av min morfar, hur vi såg på hans knäppta händer och tänkte på hur mycket gott de händerna hade gjort i sina dar.
Så vad gör det då att man har lite småknubbiga händer bara de kan göra ett gott arbete samtidigt som de är ömma och vänliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar