Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 2 januari 2013

Ordning i kryddhyllan


Så var årets första arbetsdag avklarad.
Hade jag nu mot förmodan glömt hur trött man blir av arbete så är jag påmind igen. Vilken tur!
Men så roligt att träffa arbetskamraterna och höra hur deras ledigt varit.
Det gråa fortsätter och fastän jag for till skogs strax efter arbetet tänkte jag bli mörkrädd på riktigt. Tyckte "böui" stod bakom varje buske. Då är det verkligen mörkt.
Hade en jästbit och några mjölpåsar liggandes så jag svängde ihop en deg och gräddade i långpanna. Världens enklaste och ingen kan komma och säga att de varken kan eller hinner. Billigt bröd är det också.
Fick för mej att städa ur ett köksskåp. Det med kryddor och diverse. Jag är inte den som tillbringar julen i köksskåpen eller bjuder in gäster att tillbringa tid med mej i skåpen så de blev inte städade till jul. Nu är ett rensat och det blev prydligt och mycket mera rum.
Hur mycket kryddor samlar man inte på sej? Kardemumma blir vi inte utan i första taget kan jag säga. Gelatinblad sen, hur ofta använder man sånt? Tydligen har jag köpt hem i fall att.
Köttbuljong finns så vi borde ha köttsoppa varannan dag fram till påsk. Hittade vaniljessens från 2006. Vill verkligen inte få er att tro att det inte blivit städat sedan dess. Nej så är det inte men tydligen har det hört till kategorin: bra att ha, skit att vara utan. Men nu fick det åka.
Bullaformar till ett helt regemente och tändstickor som jag trodde vi var utan hittade jag åtta askar av.
Fantastiskt på sitt sätt, man fyndar ju tillika och för att inte tala om hur överraskad man kan bli.
Man vet aldrig vad man hittar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar