Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 27 januari 2013

Den första i år


Eftersom jag tvingats ta vila från motionen i dag tänkte jag att här måste ske nåt drastiskt.
Min målarkorg har stått orörd i flera månader. Har bara sparkat till det i garderoben när den varit i vägen och inte gett den en minsta tanke.
Så nu tog jag ett krafttag och lyfte fram den i dagsljus. Det hade samlats en och annan dammtuss i den kan jag säga. Så först lite städning och sen resolut fram med papper vatten färg och penslar. Ingen bild och ingen tanke utan bara sätta igång.
Det väcker nånting i mej det där att se hur färgen flyter och olika nyanser gifter sej med varandra.
Det blev inget som kommer att hänga i Ateneum om 150 år. Men Patrik tyckte den var riktigt bra och han var flera gånger om för att titta på den. Så den kommer att ramas in och få hänga i hans lägenhet när den dagen kommer. Det var vi överens om.
Så blev alltså årets första och hoppeligen inte den sista.
Annars har dagen gått som söndagar mest. Lite förberedelser i matväg för kommande vecka, klädtvätt och stickning och en tupplur har jag också bakat in i dagsprogrammet.
Vi hade annars en riktigt trevlig kväll i går. Tittade på bilder från resor och drömde oss bort. Faschinerande hur man kan hitta vänner lite överallt, så otroligt tacksam över sånt.

5 kommentarer:

  1. oj Jösses va du e dukti att måla! Jättefin!

    SvaraRadera
  2. va fint du a måla !!! än kan du !!! mamm

    SvaraRadera
  3. Det var det jag hade tänkt säga här om dan - Du LAN verkligen måla än! Och tack för trevlig samvaro i lördags!
    Klockan i Prag har visst nåt med astronomin att göra...

    SvaraRadera
  4. Jag menar förstås att du KAN, KAN måla...

    SvaraRadera