Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 19 januari 2013

En dag i köket


Vi kom oss inte i väg till lillebrors skola i dag.
Eller rättare sagt hade vi bestämt det innan. Känns som om vi vallfärdat dit i massor av år till öppet hus, föräldramöten, skjutsat när inte körkort har funnits och hämtat hem möbler därimellan. Men jag gillar att åka till skolan och har alltid gjort det. Slutar aldrig förundra mej över allt fint som produceras där.


Istället åkte vi in till stan för att handla mat.
Tycker att jag sedan dess har stått i köket. Eftersom vi har en tränande son här hemma som är smal som en flaggstång tycker jag maten är extra viktig. Mitt i veckan är det inte alltid man orkar göra ordentlig mat och mycket mat så därför är det riktigt roligt när orken och tid finns. I dag har lax ?! stått på menyn för mina karlar och spenat åt mej själv.
Så har jag ett Focaccia bröd på jäsning. Endast 4 timmar ska det jäsa sammanlagt så det känns som ett evighetsprojekt. Av det får man en ungsplåt med bröd att skära i bitar.
Snart har stunden kommit då det ska i ugnen och sen serveras med kyckling som fräst omkring i smör och citron.
Till allt detta har jag spelat luftbanjo och hoppat jämfota så golvvasorna bågnat. Gubben har himlat med ögonen och tyckt ett och annat. Men så glad kan man bli när man har köpt sej en skiva efter ett alltför långt uppehåll. Som om livsandarna vaknat till riktigt på riktigt.
I kväll ska vi få kaffe på andra sidan ån.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar