Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 8 juli 2013

Böcker


Böcker är härliga.
Att hålla en ny bok i handen är verklig lycka för mej. En bokälskare som jag har alltid en att ligga på nattduksbordet, att läsa i lite före läggdags eller när det inte går att sova under natten. I trädgårdsgungan går det också bra en stund tills jag plötsligt befinner mej i vågrät läge dreglandes.
Just nu är det Dan Browns Inferno som gäller. Spänning från första början men lite väl mycket fakta om flyktplatserna enligt mej. Efter det har jag en hel del pocketböcker som jag beställt enkom för sommaren.
I kväll har det varit loppisrace i byn. Besökte ett par under cykelturen från arbetet och kom hem med två nya böcker. Sofi Oksanens Utrensning har jag länge velat läsa och nu låg den bara där och väntade på att bli uppköpt. Så en andaktsbok, Skimrande vardag, som jag lite otippat sprang på. Att ha en andaktsbok att slå upp i dag för dag eller bara när det känns så är ett måste för mej.
Inte länge sen jag letade i bokaffär efter en ny eftersom den jag har fick jag 1987 och har så gott som läst sönder. Hittade ingen lämplig och lät saken bero. Nu låg också den bara där och väntade på mej.
3 euro 2 böcker tycker jag är ett riktigt kap.
Dagen har varit ganska knasig.
Lilleman skjutsade jag till arme´bussen tidigt i morse för att se honom stiga ombord på väg till Dragsvik. Fy vale vad det tar i modershjärtat. Själv verkade han nöjd över att det tar fart och visst är det skönt att nedräkningen till hemkomsten äntligen satt igång. Efter uppbådet finns det i bakhuvudet hela tiden att snart snart far han...
Hoppas innerligt att det går bra där och att astman vet uppföra sej.
Så är det knasiga arbetstider sista veckan före semestern. 10-18. Men det är självförvållat och på begäran istället för att behöva vara till 22. Och fyra dagar kvar, det är ju ingenting!

6 kommentarer:

  1. Håll ut syster,håll ut! Om 4 dar har jag avverkat 2 veckor av MIN semester!!! Vart flyr tiden iväg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jå ha sku bööv fösta ti njut åv a de tiin strax föri semestern å, he ir kanzi som bäst just tå...

      Radera
  2. Ja tiden före semestern är som bäst. Plötsligt är den där... och... sen är det slut!
    Har ni några planer?
    Vi borde ses! Kram

    SvaraRadera
  3. Förresten....
    Dan Brown vill jag låna sen nångång!

    SvaraRadera
  4. Hej adina!
    Semestern är så gott som öppen och det är klart vi ska ses,vi får höras närmare om det. Boken ska du få låna. Allt gott!

    SvaraRadera
  5. Hej igen!
    Kändes så skönt att få höra från det militära i går.
    Och vad bra att sängarna är bättre än i Terjärv!!! Då måste det ju gå.... :)
    Vi hörs. Nu ska jag ut i det fria...

    SvaraRadera