Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 18 juli 2013

Ut i skogen


Jag lovade mera bilder från trädgården och det ska jag ge även om det också finns annat på hjärtat.
Den här träkärran höll jag helt och hållet på att glömma bort i år och när jag väl kom ihåg den tänkte jag inte hitta den hur jag än sökte. Men nu står den i alla fall och pryder med bortslumpade sommarblomster.


I går kväll var en av de roligaste på länge.
Mamma syster och jag hade en utekväll med god mat, dryck, cheesecake (jösses sååå gott!) och ett fantastiskt sällskap-varandra. Kära mor ska till att fylla ännu mera tant än jag och därför tog vi oss en helkväll med många glada och hysteriska skratt. Jag går ännu i dag och småflinar.


Så hamnade jag till skogen i dag.
Gubben och jag, två  små hinkar på en moped. Hjortron sökte vi efter och visst hittade vi lite. Jag är ju glad åt några enstaka bär, har aldrig behövt hinkvist av något. Men jag hann bara plocka de första när gubben utbrister åhå, en huggorm! Herre min gud jag blev som förstenad. Ingen vet vilken ormfobi den här kvinnan lider av, inte ens gubben. Det var liksom kört för mej efter det. Hade svårt att få ena foten framför den andra och att försöka fokusera på bär var nästan lönlöst. Gubben han gick fram som en älg i skogen och plötsligt var han borta. Jag ropade och han svarade vartåt jag skulle komma så jag ansträngde mej till det yttersta och tog steg för steg. Då plötsligt hoppar en groda framför mina fötter och grodor är nåt av det vidrigaste som finns förutom ormar då förstås. Vid det här laget var jag närmast i panik och så ser jag gubben stå och flina åt mej längre fram, jag som var vettskrämd med gråten i halsen. Fy farao säger jag bara. Som om inte det var nog pilade en ödla fram i riset också. Ni må tro det var en lättad kvinna som fick sätta sej med armarna om sin gubbe och susa hem igen.


Här under äppelträdet har jag i dag suttit en stund och njutit av solen. Grönsakslandet ligger alldeles intill så det är lätt att plocka med sej lite ärtor att gnaga på. Bra med olika sittplatser, bara att flytta sej efter solen om den mot förmodan skulle visa sej.


Här hoppas jag att mitt växthus ska stå en vacker dag.


Snart är det trädgårdshallonens tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar