Om mig

Jag lever det ljuva livet i Esse tillsammans med min man och vår hund. Två pojkar som är utflugna. Har studerat 2,5 år vid Nordiska konstskolan i Kokkola. Älskar allt som gör livet värt att leva och försöker få en guldkant på varje dag. Följ med om du har lust.

fredag 24 mars 2017

Minitripp


Nu har vi gjort vår tripp över till Umeå.
Har inte farit med båt här uppe på över 20 år så det kan tänkas att det var på tiden. Jag är ju inget freak av båtar och kryssningar men ibland bestämmer man sej helt enkelt att göra det ändå.


Båda båtturerna gick bra och på dit resan var det lite folk och riktigt lugnt och bra.
Väl i hamnen väntade vi på buss som skulle ta oss in till centrum och vi blev sju stycken som lämnade kvar längre än de andra och en taxi stod också där. Sent omsider kom en ur personalen ut och funderade att det kanske är vi som ska med taxin eftersom vi var så några att ingen buss behövdes.
Hotellet U&Me är ett nytt koncept där det är tänkt att man fixar incheckning själv. Vi missade den stationen och åkte raka vägen upp i hiss där hotellrummen låg vilket gjorde att vi inte kom ur hissen och jag var fem före panik i några ögonblick och kände kallsvetten. men en gubbe kom på och vi åkte ner med honom igen  och hittade incheckningen. Den strulade och ville inte ge ut nycklar så så vi fick hjälp och hörde att det strulat hela dagen.


Rätt najs rum hade vi med roliga detaljer och handfatet i själva rummet, det rymdes tydligen inte i vessan där vi är vana att ha det.
Vi sökte oss ut på stan för en bit mat och det blev O´Learys med både hockey och mätta magar. Där var vi först också lite bortkomna eftersom det var helt andra regler än vi är vana med.
Tillbaka till hotellet strulade ytterdörrarna och vi blev insläppta av en man som vi följande dag såg som roskisdykare. Hade vi vetat det hade han nog fått en slant för att vi blev insläppta i värmen.


Morgonmålet intogs vid Kulturbageriet som fanns i bottenplan. Mysigt med mycket folk i farten.


För en tegelälskare var detta drömmen.


Så blev det shopping hela dagen lång och båten gick tillbaka på kvällen.
Mycket strul och mycket skratt. Men skönt att vara i hemknutarna igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar