Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 11 mars 2017

Över för denna gång


Så var skolhelgen över för denna gång.
Fredagen började med möte med rektorn där vi gick igenom lite inför slutarbetet på hösten. Lite borde man väl börja fundera på vilken teknik man ska göra sitt slutverk i. Vi har ännu inte haft skulptur och det är jag nyfiken på så inget är bestämt ännu men lite kan det vara bra att ha i bakhuvudet.
Jag hade ju  förberett Zeb här hemma och när vi kom till grafiksalen insåg jag ju att mitt platta var dubbelt så tjock som de som skolan skaffat vilket la lite huvudbry åt helgens lärare. Men han är finemang Fredrik, från Sverige och bosatt i Tyskland. Han tyckte jag hade satt så mycket arbete på min mdf skiva så han fixade och grejade med tryckpressen och så fick jag göra tre tryck efter varann före han ställde ner den till skolplattornas tjocklek. Väldigt schysst av honom. Och jag tycker Zeb blev riktigt fin. man ser ju till och med att det är han.
Så redan på fredagskvällen kände jag att jag var färdig.
Men lördag morgon kom och det skulle bli en ny skoldag. Strax före jag for hemifrån kom jag på att jag skulle karva ut ett Monstera blad, de är ju mer än pop i inredningen nu. Jag hade inte så stora förväntningar på dagen eftersom jag var så nöjd redan med kvällen innan. Så det blev lördagsmorgonens projekt och av det tryckte jag tre stycken varav ett blev ok. Får inte in nån bild av det just nu eftersom nånting strular, men det gör inte så mycket, det är ju bara ett blad från en växt.
När jag hade gjort det tog min skolkompis Ingela och jag en lunchpaus med promenad in till stan och jag fyndade penslar och nån penna vid info där det är slutförsäljning. Classe fick mej att köpa akvarellpapper och en fönsterlampa. Och där bland hyllorna dyker gubben upp!
Lycklig blev jag som visste att jag var helt klar med mina uppgifter och på detta sättet fick åka hem åtminstone ett par timmar tidigare.
Så jag for tillbaka till skolan och berättade som det var för Fredrik att min gubbe dök upp bland hyllorna och nu åker jag helt enkelt hem med honom. Det tyckte han var helt okej och han var nöjd med vad jag åstadkommit under helgen. Han är en sån som jag kanske kommer att sakna lite av alla våra lärare. En riktig hyvens kille som gör stora fina tryck på tyg. Han är en mycket kreativ konstnär och åtminstone på håll kan jag följa med vad han håller på med.
Eftersom jag kom hem så tidigt så hann jag njuta av vårvädret med Zeb och sparkstöttingen. Nu sitter jag i mitt målarrum med helgens alster utspridda eftersom färgen är oljebaserad och torkar långsamt. Här finns nya penslar och papper och färdig grundad akrylduk på 1,5 meter gånger 3 meter som jag köpte från skolan. Det gäller nämligen att vara väl förberedd när målarsuget tar tag i en.



2 kommentarer: